La Traviata.

Datum: 2016-01-05

Tid: 16:00

Plats: Jönköping, Kulturhuset Spira, Konsertsalen

Biljettinfo: Pris för icke medlem i Qulturfolket: 450 kr inklusive bussresa. Pris för medlem i Qulturfolket: 400 kr inklusive bussresa. Beställning av biljetter på mail: qulturfolket@gmail.com eller tel:0730915346 eller 0705894693.

Scenpasserbjudande: 50 kr

Handling

Den prostituerade Violetta Valéry möter sitt livs kärlek Alfredo Germont. De upplever den stora sanna kärleken och för att få vara tillsammans lämnar de sällskapslivet i Paris och ger sig ut på landsbygden. Men samhällets krav hinner upp dem och Alfredos far kräver att Violetta ska offra sin kärlek till Alfredo för att inte förstöra familjens goda rykte. Violetta spelar med och återvänder till Paris där hon skenbart återvänder till sitt liv som kurtisan. Svårt sjuk erkänner hon till slut sanningen för sin älskade Alfredo och dör i hans armar.

Information om teaterresa:
Avresa från Vetlanda Resecentrum Kl: 14:15
Information om arrangemanget:
I årets trettondagskonsert tar sig Jönköpings Sinfonietta an en klassisk opera. I en konsertant version presenterar vi, tillsammans med Jönköpings Kammarkör och solister, Giuseppe Verdis underbara La Traviata. Upplev en passionerad trettonhelg i Spira!