Passion teaterresa till Spira avresa från Vetlanda Resecentrum 16.15

Datum: 2016-10-08

Tid: 18:00

Plats: Jönköping, Kulturhuset Spira, Teatersalongen

Biljettinfo: medlem 400:- ej medlem 450:- inklusive bussresa qulturfolket@gmail.com tel. 073 0915 346

Scenpasserbjudande: 50:-

Vi ställer till med Skandinavienpremiär av Sondheims dramatiska Broadwaymusikal om intensiva begär och skiftande perspektiv. Stephen Sondheim är ett av musikvärldens absolut största namn. Under sin drygt 50-åriga karriär har han skrivit succéer som West Side Story, Gypsy .Musikalen Passion sattes för första gången upp på Broadway i maj 1994
och belönades med en Tony Award för bästa musikal. Sedan dess har den spelats runt om i världen.

Musik och sångtexter: Stephen Sondheim, libretto: James Lapine, regi: Victoria Brattström, medverkande 13 skådespelare, orkester: Jönköpings Sinfonietta.
Information om teaterresa:
PASSION TEATERRESA TILL SPIRA LÖRDAG 8 OKTOBER 18.00
Information om arrangemanget:
Den unge officeren Giorgio måste lämna lyckan och sin älskarinna för en placering nära krigsfronten. Där möter han Focsca, en plågad, sjuk och enslig kvinna som snabbt blir besatt av av Giorgio. Han försöker med all tydlighet förklara att han inte är intresserat, men hon ger sig inte. Snart börjar hon ta sig förbi hans försvar, och påverka såväl tankar som känslor. Passion tar sig an ämnen som kärlek och lycka, med både uppbyggande och nedbrytande effekter. 13 skådespelare och musikalartister som tillsammans med hela Jönköpings Sinfonietta framför denna intima och musikal fängslande musikal..